Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 6. lokakuuta 2009

Lapassatoa ja hieman puuta

Ensimmäiset kuviolapaset valmiina! Vasemmalla olevat on vanhimmalle pojalle tarkoitettu synttärilahjaksi ja ovat Haaviston kirjasta ensimmäinen malli, minkä olen toteuttanut. Ruskea on pojan lemppariväri tällä hetkellä, mutta kuviossa se näkyy hieman "hennosti". On kuitenkin ihan käyttökelpoinen. Lankana Nalle ja puikot 2.5mm. Kokeilin aluksi 3mm, mutta tuli aivan liian isot.
Oikealla on miniän kokelaalle tehdyt Tsahkal-lapaset. Malli on Ullaneuleesta ja tämä oli varsinaisesti ekat kuviolapaset. Malli oli kiva ja vaihteleva. Lankana myös Nalle ja puikot 2.5mm. Nyt on puikoilla toiset Haaviston kirjasta.
Tämäkin on käsityötä, mutta hieman erilaista. Suuresta Käsityölehdestä olisi voinut tilata tällaisen telineen lankarullien säilytystä varten. Koska talossa on puuseppä, laitoin hänet asialla ja teline valmistuikin sangen nopeasti. Olen siivoillut työhuonetta ja vienyt kirpparille tavaraa myyntiin mm. vanhoja lankoja, kankaita jne. Toivotaan, että kauppa käy. Kotona tavaramäärä näytti isolta, mutta paikan päällä ei. Pöytä on varattu kolmeksi viikoksi ja täydennettävää löytyy, jos kauppa käy kuin siimaa...

Ei kommentteja: