Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Talvilomalla

 Olimme vuoden tauon jälkeen jälleen viikon Gran Canarialla, Puerto Ricossa. Ja samassa hotellissa. Tätä en olisi itsestäni uskonut, kun mielestäni matkoilla pitäisi hakea vaihtelua, mutta niin vain valinta tehtiin ja hyvähän se oli. Hotelli oli rauhallinen ja ilmat kohdillaan. Aurinko paistoi joka päivä ja mukavaa oli. Kolme ensimmäistä kuvaa on otettu saarikierrokselta, minne mies osallistui.
 Saarella kasvaa myös hedelmiä. Paikan erikoisuus on pienet banaanit, jotka pääosin jäävät saarelle. Tosin banaaneita ei tässä kuvassa. Ainakin hotellin aamupalalla niitä oli joka aamu tarjolla. Hyviä olivat. Saarella kasvatetaan myös kahvia ja saari on pohjoisin alue, missä sitä tuotetaan. Kahvikin menee saaren omaan käyttöön ja kahvin kasvatus on hyvin arkaa puuhaa. Lämpötilan pitäisi olla +16C alimmillaan, joten tietyssä vaiheessa kahvinkasvattajat ovat hyvinkin hermoina satonsa suhteen.
 Ihania kukkia, joita täällä kasvatetaan vain ruukuissa sisällä. Taitaisi kalla paleltua, jos veisin sen ulos -25C pakkaseen...
 Perjantaisin lähikaupungissa Moganissa järjestetään markkinat ja sinne mekin suuntasimme. Tarjolla oli vaikka ja mitä. Ainakin tuliaisia sai kerättyä. Oli paikallisia mausteita, käsitöitä, laukkuja, koruja jne. Ja vielä mukavan lämmin päivä kierrellä.
 Moganin satamasta kuva. Vesi oli kirkasta.
Ja auringonlaskuun on mukava lopetella.

Yhtään lankaliikettä en bongannut ja tosin olen päättänyt, etten reissuilla edes varsinaisesti hae käsityöliikkeitä. Olemme useasti tuttavaperheen kanssa liikkeellä ja aikaa kuluu muutenkin nopeasti. Jos liike eteen tulee saatan siellä piipahtaa, mutta nyt ei tullut. Ja onhan noita lankoja jo kotonakin pahan päivän varalle.

Ei kommentteja: