Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Lankoja, lankoja!!

Kuten otsikosta näkyy, olen hieman innoissani. Tilasin jokin aika sitten Noro-sukkalankoja Jenkeistä, koska dollarin hinta oli myönteinen. Lähetys oli ilmaista ja lankakerän hinnaksi tuli vain noin 11e (täällä päälle 16e). Tilasin 5 eri kerää ja jäin jännityksellä odottamaan, miten käy. Kolme kerää tulikin alle viikossa, mutta ruskeat oli loppu ja niitä odotellaan vielä. Jännittäväksi tämän teki se, että luin eräistä blogeista, kuinka tulli tulee täällä Suomen päässä perimään tavaroista jotain. Minulle ei onneksi niin käynyt. Tässäpä kuva!

Todella kauniita sävyjä. Aion tilata jatkossakin, mutta olen varovainen yhteissumman kanssa ja tietenkin lähetyksen tulee olla ilmaista, sillä postikulutkin nostavat langan hintaa tuntuvasti. Olen kuitenkin tavattoman tyytyväinen!

Sitten Kreetan matkan tuliaiset. Haniassa oli matkan varrella muutama lankakauppa ja olisi varmaan ollut useampikin, mutta kuten tyttäreni ilmaisi: häntä ei voisi sellaiset kaupat vähempää kiinnostaa ja kun matkaan olin lähtenyt murrosikäisen tyttären ehdoilla, niin kävin vain kahdessa lankaliikkeessä. Onneksi näin, sillä matkalaukut selvisivät lähdössä juuri juuri alle 20 kg...

Lanka on täyttä puuvillaa 200g per kerä. Hintaa yhteensä 14e. Valikoimat kaupoissa olivat hieman erilaiset lankojen suhteen kuin meillä. Mielestäni paljon akryylilankoja, mutta kauniita värejä. En siis sortunut - onneksi - ostamaan enempää. Muliinilankoja ja ristipistokankaitakin teki mieli katsella, mutta jätin ne sikseen. Näkyy noitakin vielä varastossa olevan... Kumma, kun kaikkia ei ehdi tehdä, vaikka haluaa.

Sitten seuraava pari uunista ulos, kun kuvaamaan alettiin. Lomalla oli tarkoitus myös kokeilla Koolaid-värjäystä. Kevättalvella värjäsin elintarvikeväreillä ja niistä tuli ihan hyvät, mutta halusin tehdä myös mehuvärillä. Langat ovat Nallea ja värjäysaineena siis Koolaid, tilattuna Tapion kaupasta. Tällaista jälkeä tuli.

Ei kommentteja: