Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. marraskuuta 2008

Kaarrokemekko tuulessa ja baskeriville

Novitan talvinumerosta 08 tämä malli ja menossa miehen siskon tytön tytölle joululahjaksi. Koko on 86 cm ja lankana Novitan wool lila. Mekko näyttää isolta, mutta olen muistakin lehdistä katsonut mittoja ja niiden mukaan pitäisi olla sopiva. Pituutta tässä on, mutta lehden mallillakin oli yli polvien. Lankaa meni hieman vajaa 250g ja tein tämän mallista poiketen pyöröillä kainaloihin saakka. Nyt on valmistumassa toinen samanlainen, mutta puuvillasta, koskapa mekko menee Ranskaan. Siellä ei liene kovin tällaista villaista tarvita... Kuten kuvasta näkyy näilläkään leveyksillä ei vielä ole lunta. Ei edes ensi lumi ole satanut! Mutta vettä senkin edestä ja onhan ulkona pimeää ja harmaata koko päivän. Oikein masentavat ilmat, mutta lenkkeilyä se ei ole haitannut. Lunta kuitenkin odotetaan!!!

Toinen valmistunut työ (ja kovasti jo pidettykin) on tämä baskeri. Malli löytyy täältä. Muutoksia tein jonkin verran. Aloitussilmukat oli 120 kuten ohjeessa, mutta resorin jälkeen neuloin 2 sileää kierrosta ja lisäsin yhden kuvion verran eli 12s. Olisi voinut jättää lisäämättäkin, mutta kun Novitan mallilla tein baskereita, niin aluksi niistä tuli pipoja, kun en lisännyt silmukoita. Taidan äidille tehdä joululahjaksi ilman lisäystä. Resoriin olisi voinut laittaa vähemmän silmukoita, vaikka neuloin oikeat kiertäen. Tahtoo hieman venyä. Lankana oli Novitan wool sävy ja melkein 100g meni. Tämä on suunniteltu (ja on tehtykin) pidettäväksi Tulppaani-kaulaliinan kanssa. Hyvä yhdistelmä, vaikka itse sanonkin!

Joululahjojakin pitäisi alkaa suunnitella ja ennen kaikkea tehdä, mutta kiirettä pitää töissä ja harrastuksissa. Olen ilmoittautunut Isoäidin kirjottu liina-kurssille ja se on kolmena torstaina alkaen tällä viikolla. Varmaan liinaa pitää kotonakin tehdä... jos muu ei auta niin tehdään perussukkaa 7 veljeksestä, tuleepahan nopeaa valmiiksi!

Ei kommentteja: