Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 29. elokuuta 2014

Norjan vuonolla kalastamassa

 Loman kolmannella viikolla olimme sopineet mieheni työkaverin kanssa, että lähtisimme heidän kanssaan Pohjois-Norjaan hieman kalastelemaan. Emme ole olleet sielläpäin kalastelemassa, joten kokemus olisi aivan uusi. Maisemat olivat tosi hienot. Saavuimme satamaan vasta kahden maissa yöllä, joten maisemat valkenivat vasta aamulla.
 Ensimmäisenä päivänä pääsimme kalastelemaan vasta iltapäivästä, koska Jäämerellä myrskysi. Saaliiksi saimme illaksi savustuskalat ja turska maistui tuoreena ja savustettuna tosi hyvältä. Saimme miehen kanssa ensimmäiset kalamme ja tutustuimme uudenlaiseen kalastukseen. Pilkit painoivat 300-400g ja ne laskettiin pohjaan, syvyys 40-100m, ja kelattiin muutama metri ylöspäin, kala olikin jo kiinni. Hitaasti kelaamalla nostettiin ylös. Minulla oli parhaillaan kaksikin kalaa jigeissä kiinni. Jigejä oli 2-3 kpl siimassa.
Tässä kuvaa kalastusaluksestamme. 
 Pilkit hieman eri koko luokkaa kuin ollaan totuttu. Toisena päivänä saimmekin 18 kalaa; turskaa, keilaa, seitä ja koljaa. Perkaus, fileeraus ja  pakkaseen. Kaksi kylmälaukkua täynnä kalaa, tiedetäänpä, mitä talvella syödään...
Ivalossa, tuttavapariskunnan kotona, oli vielä juhla-ateria eli söimme kuningasrapuja. Ihan uusi tuttavuus meille.

Kotiin tultiin sunnuntai-iltana ja viikko oli vielä lomaa jäljellä. Sain suuren inspiraation ja siivosin keittiön kaapit, meni kaksi päivää ja kellarin. Tänään tytär ja vävyehdokas pääsivät muuttamaan yhteiseen asuntoon ja siellä menikin koko iltapäivä ja ilta. Paljon jäi vielä heillekin tehtävää opiskelujen ohella.

Huomenna kummitytön häät ja maanantaina töihin. Paluu arkeen alkaa pikkuhiljaa häämöttää ;).

Ei kommentteja: