Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. elokuuta 2014

Storforsen

 Nyt hieman lyhyempi matkakatsaus, olihan kyseessä vain päivän reissu. Heinäkuun puolessa välisä kävimme naapureiden kanssa Ruotsin puolella katsomassa vapaana olevaa koskea, Storforsenia. Koski sijaitsee Luleån ja Piteån välillä ja meiltä matkaa sinne 250km suuntaansa. Aamulla eväiden kanssa lähtö ja illalla paluu, koko päivän reissu.
 Paikalle on  rakennettu myös hotelli ja pieni kappeli, missä ikkunat on koskelle päin. Näytti olevan suosittu vihkimispaikka eikä ihme. Maisemat ainakin kohdallaan. Jätimme auton hotellin parkkipaikalle ja kävelimme ylös. Hyvät polut perille asti. Auton olisi voinut myös ajaa kiertoteitse ylös.Ylhäällä oli kallioita, minne oli laitettu nuotiopaikkoja kallioiden poukamissa oli uintipaikkoja. Iso alue ja paljon ihmisiä. Meille sattui todella kuuma päivä, asteita yli 30. Tarkeni.
 Kosken pauhu ja voima oli jotain aivan mahtavaa. Kyllä siinä tunsi itsensä melko pieneksi. Ja kovin lähelle reunaa ei edes tehnyt mieli mennä. Onneksi kaikkea ei valjasteta ja laiteta tuottamaan eikä kaikkea ajatella vain rahassa. Tätä koskea tuskin tullaan valjastamaan, sen verran siellä oli ihmisiä ja luonnosta nauttivia.
Suosittelen käymään!

Ei kommentteja: